top of page

Neural Reset Therapy®

In ons lichaam zitten gespecialiseerde zenuwbundels: de mechanoreceptoren. Dit zijn de receptoren die op druk, snelheid, trillingen, rek en andere krachten reageren. Wanneer deze receptoren een verandering opmerken, dan wordt een signaal naar het ruggenmerg gestuurd en vervolgens doorgegeven aan de hersenen.

Bij NRT® stimuleert de therapeut kortstondig de receptoren in het gebied van de geselecteerde spier door de patiënt te vragen een bepaalde positie in te nemen, of te bewegen in een bepaalde richting. De therapeut kan ook dusdanig tikken op een spier waardoor receptoren een speciaal signaal sturen naar het ruggenmerg. Dit signaal reset het zenuwstelsel via de ruggengraat, waardoor de spier neurologisch wordt geoptimaliseerd. Met de reset verdwijnt de spierpijn en stijfheid binnen enkele seconden.

NRT® herstelt de spieren naar een meer optimale toestand. Dit resultaat kan zeer lang aanhouden. Het resultaat kan worden beïnvloed door negatieve keuzes in de levensstijl van een cliënt. Mensen die veel last van pijn hebben, maken vaak negatieve keuzes in hun levensstijl. Hoe meer balans en gezondere keuzes zij maken in hun levensstijl, hoe langer het duurt voordat de spieren een nieuwe reset nodig hebben.

Uit eigen ervaring weet ik dat het effect van NRT® zeer lang kan duren. Door een verkeerde houding, slecht slapen of gewoonweg stress gaan spieren bij mij weer vastzitten. Ze hebben echter nooit meer zo vast gezeten als voorheen. Door NRT® leer je weer wat de optimale spanning van je spieren is. Je wordt je heel snel bewust van de gevolgen van negatieve keuzes in je levensstijl (houding, slapen, stress etc), doordat dit zich onmiddellijk terugvertaalt naar je spieren.

Wat is NRT®?

De grondlegger van (NRT R) Neural reset therapy R behandelmethode is Lawrence Woods.
 

Het verhelpt op een snelle en pijnloze manier gespannen en pijnlijke spieren.

Bij deze therapie wordt geen gebruik gemaakt van masseren, rekken of naalden (dry needling).

 

Tijdens een behandeling  wordt er gevraagd om armen en of benen in bepaalde posities te houden om zo spieren op te spannen, zodat spieren kunnen worden ‘gereset’ naar een normale spierspanning (tonus).
De pijn verdwijnt door de reset.

 

De spier ontspant en laat eventuele trigger points ook verdwijnen.

NRT kan worden uitgevoerd wanneer de patiënt de kleren aanhoudt.

bottom of page