top of page
20210413 - Charlotte_236.jpg

Neural Reset Therapy®

In het lichaam zitten gespecialiseerde zenuwbundels: de mechanoreceptoren. Dit zijn de receptoren die op druk, snelheid, trillingen, rek en andere krachten reageren. Wanneer deze receptoren een verandering opmerken, dan wordt een signaal naar het ruggenmerg gestuurd en vervolgens doorgegeven aan de hersenen.

Bij NRT® stimuleert de therapeut kortstondig de receptoren in het gebied van de geselecteerde spier door het paard een bepaalde bewegen in een bepaalde richting te laten maken. De therapeut kan ook dusdanig tikken op een spier waardoor de receptoren een speciaal signaal sturen naar het ruggenmerg. Dit signaal reset het zenuwstelsel via de ruggengraat, waardoor de spier neurologisch wordt geoptimaliseerd. Met de reset verdwijnt de spierpijn en stijfheid binnen enkele seconden.

NRT® herstelt de spieren naar een meer optimale toestand. Dit resultaat kan zeer lang aanhouden. Het resultaat kan worden beïnvloed door een negatieve levensstijl van het paard. Paarden die veel last van pijn hebben, hebben vaak een belastende levensstijl. Hoe meer balans in hun levensstijl, hoe langer het duurt voordat de spieren een nieuwe reset nodig hebben.

Uit eigen ervaring weet ik dat het effect van NRT® zeer lang kan duren. Door een verkeerde landing na een sprong, door een misstap op de weide of door stress, gaan de spieren bij mijn paard makkelijk vastzitten. Doordat ik snel kan ingrijpen wanneer ik een gespannen spier voel en ze snel kan losmaken, zijn de prestaties van mijn paard beter.

Wat is NRT®?

De grondlegger van (NRT R) Neural reset therapy R behandelmethode is Lawrence Woods.
 

Het verhelpt op een snelle en pijnloze manier gespannen en pijnlijke spieren.

 

Bij deze therapie wordt geen gebruik gemaakt van masseren, rekken of naalden (dry needling).

 

Tijdens een behandeling  worden er bepaalde posities bij het paard aangenomen om zo spieren op te spannen, zodat spieren kunnen worden ‘gereset’ naar een normale spierspanning (tonus).
De pijn verdwijnt door de reset.

 

De spier ontspant en laat eventuele trigger points ook verdwijnen.

bottom of page