top of page
control_units.png

BEMER® therapy bij mensen

BEMER® therapy (Fysische Vasculaire Therapie) zorgt ervoor dat de kleinste bloedvaatjes in ons lichaam (capillaire vaten) terug optimaal gaan werken en zo de stofwisseling in alle weefsels van het lichaam gaan verbeteren. Onze bloedsomloop is het centrale transportsysteem in ons lichaam dat zuurstof en bouwstoffen aflevert en afvalstoffen afvoert. Dit gebeurt in de capillaire vaten (kleine bloedvaten) die we de microcirculatie noemen. Deze omvat 74% van de gehele bloedsomloop in ons lichaam en is goed voor 7000m² aan capillaire vaten.

 

De bloedsomloop is van essentieel belang binnen het lichaam. Het voorziet de cellen en organen van voedingsstoffen en zuurstof en voert de afvalstoffen af waardoor spieren en organen veel vitaler worden en beter hun functie in het lichaam kunnen uitoefenen. Je wordt ook minder stijf omdat verzuring in de spieren sneller verdwijnt.

 

Stress, te weinig beweging, eenzijdige voeding, verstorende omgevingsprikkels, te zware trainingen, medicijngebruik maar ook veroudering zorgen onder andere voor een verminderde pompwerking van de capillairen. Hierdoor zijn bloedcellen te lang onderweg en kunnen ze hun taken niet meer optimaal uitvoeren. Wanneer cellen en organen te weinig voedingsstoffen en zuurstof krijgen, gaan de lichamelijke en geestelijke functies na verloop van tijd achteruit. Dit geeft pijn, stemmingswisselingen en ziekten als gevolg.

Van de meer dan 45.000 beschreven ziektebeelden is de basis van een groot deel van hen gelegen aan een verstoorde microcirculatie. Denk maar aan diabetes melilitus, aderverkalking (arteriosclerose), (PAV) perifeer arterieel vaatlijden, vertraagde regeneratie en verzwakte immuniteit… .

 

De fysische vasculaire therapie BEMER® (gecertificeerd) maakt gebruikt van een magnetisch veld met specifieke PEMF- signalen en verbetert met intervalimpulsen via het magneetveld de doorbloeding in de microcirculatie.

De spiercellen in de vaatwand worden gestimuleerd waardoor ze samentrekken en de pompwerking in de capillairen hersteld wordt om zo de bloedstroom op een normaal niveau terug te brengen.

De lichaamscellen krijgen weer de beschikking over voldoende voedingsstoffen en kunnen hun afvalstoffen beter kwijt waardoor ze hun taken beter kunnen uitvoeren.

 

BEMER® therapy zorgt dus voor een betere doorbloeding, verhoogt de efficiëntie van lichaamscellen, vermindert pijn en heeft een gunstig effect op het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

Voor verdere informatie klik hier.

CLASSIC-SET-front-X8A4100-RGB-ret01-1920x1539_edited_edited.jpg
Deze wetenschappelijke onderbouwde BEMER® therapy is effectief bij:
  • Verbeteren van het immuunsysteem

  • Chronische ziektes: eczeem ,Lyme …

  • Chronische pijn

  • Blessures en wondgenezing

  • Wedstrijd en training voor kortere hersteltijd en verbetering prestaties

  • Futloosheid

  • Stofwisselingsstoornissen

  • Vaatziekten

bottom of page